top of page

WORDSFESTIVAL 2020: 12. + 13. JUNI

FREDAG 12. JUNI

 

19.30 - 21.30

Åbningsshow

Kasper Sørensen / André Andersen / Pernille Stockfleth / Aske Ebbesen / Maria Arnadottir / Jesper La Cour / Ursula Holden Gill / Keith Donnelly

 

Wordspris-modtagerne 2019 - og dem der var nominerede, byder velkommen til årets åbningsshow. Sammen med engelske Ursula Holden Gill, har de sammensat et show, som ikke kommer til at gå stille for sig. Glæd jer! Kun få billetter! Et show, der enten bliver udendørs - eller afviklet i to telte samtidig!

 

LØRDAG 13. JUNI

 

RØD SCENE:

11.00 - 11.45

FESTIVALEN VÅGNER:

Den slumrende kæmpe

André Andersen /Christian Kronman
 

Vi åbner lørdagen med en klassisk fortælling. Han sover under Kronborg og vågner når vi får brug for ham. Det ved vi. Idag hører du om den store vikings bedrifter. André fortæller fra de gamle sagn og gadedigteres supplerer med Ingemanns potente og pompøse digte fra Ingemann, der har inspireret til fortællingen.

 

RØD SCENE:

12.00 - 12.45

Mellem fortæller og lytter vokser verden frem.

Vigga Bro

 

Hver eneste gang Vigga går på scenen, starter en ny skabelsesberetning. Guderne lytter med, mens isen fryser og nymferne danser. Menneskernes hemmeligheder lokkes ud på dansegulvet og lader sig se. Historierne binder os sammen og strækker smilet ud. (Spiller også kl 15.00)

 

 

BLÅ SCENE:

12.00 - 12.45

Narcissus & Ekko

Jesper La Cour

 

Tag med ind i en verden af guder og nymfer. Narcissus, søn af en fin kildenymfe og en brutal flodgud, vokser op uden sin far. Moderen beder oraklet se hans fremtid. Det siges, at han skal leve længe, medmindre… og en dag, på en jagt, får han øje på noget, dér i vandspejlet… (Spiller også kl 15.00)

 

RØD SCENE:

13.00 - 13.45

Kimonofortællinger

Pernille Stockfleth

 

En morgen lå der en pakke til mig på mit dørtrin. Poststempel Japan. Afsender: De tre japanske damer der fortalte på Words 2019. Indhold: de smukkeste kimonoer. Hvis du vil se dem, og høre historierne…….. Så kom og få nogle gode historier, og se nogle hurtige omklædninger!

 

BLÅ SCENE:

13.00 - 13.45

Grænseløse fortællinger

Maria Arnadottir (Sverige, Island)


Maria tager os over grænsen til sine to hjemlande, ned i kulturen, om bag facaden og midt ud i eventyret.


RØD SCENE:

14.00 - 14.45

Jeg vil lykkes!  

Aske Ebbesen

 

Jeg vil være den bedste far, og en god mand.  Have en super karriere, og gode venner.

Jeg vil det hele og jeg vil lykkes med det! Personlige historier om forsøg på at lykkes?

 

BLÅ SCENE:

14.00 - 14.45

Uhørte historier
Kasper Sørensen


”Jeg fortæller dén, jeg fortæller den ikke, jeg fortæller dén, jeg fortæller den ikke. Jeg fortæller dén…” Der ér historier man bare ikke fortæller. Kom og lyt til et par af de uhørte historier, når denne garvede fortæller kommer til Helsingør.

RØD SCENE:

15.00 - 15.45

Mellem fortæller og lytter vokser verden frem.

Vigga Bro

Hver eneste gang Vigga går på scenen, starter en ny skabelsesberetning. Guderne lytter med, mens isen fryser og nymferne danser. Menneskernes hemmeligheder lokkes ud på dansegulvet og lader sig se. Historierne binder os sammen og strækker smilet ud. (Spiller også kl 12.00)

 

BLÅ SCENE:

15.00 - 15.45

Narcissus & Ekko

Jesper La Cour

 

Tag med ind i en verden af guder og nymfer. Narcissus, søn af en fin kildenymfe og en brutal flodgud, vokser op uden sin far. Moderen beder oraklet se hans fremtid. Det siges, at han skal leve længe, medmindre… og en dag, på en jagt, får han øje på noget, dér i vandspejlet… (Spiller også kl 12.00)

 

 

RØD SCENE:

16.00 - 16.45

Forbandede sprog

Maria Arnadottir (S) / André Andersen

Forstår du svensk? Og forstå svenskerne dansk? På få sekunder og med bittesmå ord kan en hel samtale misforstås og blive til noget helt andet. Lyt med når Dansk, svensk, islandsk og andre sprog  bliver til fortællinger, der krydser klinger i en duel af misforståelser. 

 

BLÅ SCENE:

16.00 - 16.45

Graversen og Kronman classic

Gravers Graversen / Christian Kronman

 

Duoens navn er som skotsk whisky - en aromatisk drik, lagret længe og tankefuldt på hver sit fad af henholdsvis humor og poesi, derefter blended til en både lattermild og dybsindig oplevelse med toner af chokolade, chili og stramme tanniner.

 

RØD SCENE

17.00 - 18.00

Main event 1:

Odysseus

Det lille turnéteater

Der venter en fantastisk oplevelse , når Peter Holst fører os igennem den gamle klassiske historie, akkompagneret af Christian Glahns stemningsfulde og indlevende spil og ageren på kontrabas. I over 20 år har de sejlet verden rundt med Odysseus som kaptajn. (Spiller igen kl 20.15)

 

BLÅ SCENE:

17.00 - 18.00
Main event 2:

Printeren vender tilbage

Kasper Sørensen / Per Helge Sørensen

 

Biljagter gennem København, latterbølger og en timelang debat om hvorfor skorzonerod er sjovere end pastinak. Per Helge og Kasper lavet historier sammen i 10 år. Nu har de udfordret hinanden til at fortælle de historier der var med til at forme et særligt og lidt vanvittigt venskab. (Spiller igen kl 20.15)

 

RØD SCENE:

18.15 - 19.00

Krimitimen

Hans Laurens / Pernille Stockfleth

 

I kender Hans som en krimimester. I kender Pernille som en … nå ja…. alsidig fortæller. De to slår pjalterne sammen og leverer mørke. Der er altid et mord…. Der er altid et: Hvem gjorde det? Men det bliver mere mørkt, når det åbenbares hvorfor! Kom og få de gåsehudsfremkaldende forklaringer på…. Hvorfor!

 

BLÅ SCENE:

18.15 - 19.00

Kender du det?

Steiner / André Andersen

...når man har haft en bussemand på kinden hele dagen? Når man handler og alle de tunge varer hele tiden havner oven på æggene? Når snørrebåndet knækker? Kender du ikke bare det, når dit og dat og dette og hint? Det gør André og Steiner ihvertfald. Pas på smilebåndet!

 

RØD SCENE:

19.15 - 20.00
Kaninen op af hatten
Diverse fortællere


Hokus pokus, i løbet af dagen prikker vi et par fortællere på skulderen, der endnu ikke ved at de skal optræde til dette show. Vi giver dem et emne, og så ser vi hvilken "kanin" de hiver op af hatten, når klokken slår 19.15.

 

 

BLÅ SCENE:
19.15 - 20.0

Hvor macho kan det blive?
Aske Ebbesen / Gravers Graversen


To garvede fortællere, som i deres virke tager udgangspunkt i det levede liv og de knubs det giver.
Aldersmæssigt er de ikke tæt på hinanden, men det er de i deres humor, og konfliktskyhed.
De er ikke klar på at slås, men altid til at få tæv!

 

RØD SCENE:

20.15 - 21.15

Main event 1:

Odysseus

Det lille turnéteater

Der venter en fantastisk oplevelse , når Peter Holst fører os igennem den gamle klassiske historie, akkompagneret af Christian Glahns stemningsfulde og indlevende spil og ageren på kontrabas. I over 20 år har de sejlet verden rundt med Odysseus som kaptajn. (Spiller også kl 17.00)

 

BLÅ SCENE:

20.15 - 21.15
Main event 2:

Printeren vender tilbage

Kasper Sørensen / Per Helge Sørensen

 

Biljagter gennem København, latterbølger og en timelang debat om hvorfor skorzonerod er sjovere end pastinak. Per Helge og Kasper lavet historier sammen i 10 år. Nu har de udfordret hinanden til at fortælle de historier der var med til at forme et særligt og lidt vanvittigt venskab. (Spiller også kl 17.00)

 

RØD SCENE:

21.40 - 22.40

LATE NIGHT - SHOW:

Wordspris + GONG-show 

Værter: Kasper Sørensen / André Andersen

 

Vi hædrer fortællerne med priser og underholder publikum med GONG-show, små historier der gonges ud, hvis de er over to minutter lange. En underholdende afslutning på festivalen. med mindre man står tidligt op.

 

Mødested: Foran museet for søfart.
04.00 - 05.00

Morgenfortælling

Hans Laurens

Dugfriske morgenhistorier for de rigtig morgenfriske. Vi mødes når solen står op over Øresund og oplever Helsingør med glødende vinduer og i den krystalklare morgenluft. Der er kaffe og historier, mens vi ser byen vågne. En særlig oplevelse på Wordsfestivalen og en særlig tradition, der i år lukker og slukker for Word Festival 2020

PRINT ELLER DOWNLOAD PROGRAM

Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
Program 2021 kommer  snart
bottom of page